IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
15:45 | 4 август 2022
Обновен: 15:38 | 21 април 2024

Опитни шофьори съветват: Как да не ви спира полиция на пътя

Тези правила могат да ви спестят куп проблеми

По материала работи: Слав Велев
Опитни шофьори съветват: Как да не ви спира полиция на пътя

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

През летния сезон шансовете шофьор да бъде проверен от полицейски служители по време на пътуване са най-големи. Просто повече хора пътуват, а и самите проверки зачестиха заради многото сериозни инциденти в последно време. Какво обаче привлича вниманието на служителите на реда и ги кара да спрат конкретен автомобил?

Предлагаме ви няколко съвета от опитни шофьори, които ще ви помогнат да избегнете проверка на пътя. А това може и да ви спести някои проблеми – като връчване на неплатена глоба или санкция за неработеща система на автомобила, например (Умишлено не споменаваме шофиране след употреба на алкохол и наркотици, защото такива хора нямат място на пътя и трябва да бъдат наказвани възможно най-строго), пише AutoMedia.

Не отлагайте дребни ремонти

Автомобил, от който излиза пушек от ауспуха или пара от двигателя, както и с други очевидни признаци на неизправност, със сигурност ще бъде спрян. Често обаче повод за проверка стават и по-малките проблеми – свежи ожулвания на каросерията, спадната гума, пукнато стъкло и др.

Освен това, управлението на стар и очукан автомобил също привлича вниманието на органите на реда, защото е твърде вероятно той да не е минал на преглед и да няма застраховка „Гражданска отговорност“.

Вижте останалите съвети как да избегнете проверка от полиция на пътя  вижте в ГАЛЕРИЯТА

Коментари

Новини Варна