IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
14:30 | 2 септември 2022
Обновен: 04:57 | 19 април 2024

5-те причини, които ще ви откажат от покупката на употребяван автомобил

Всички тези аргументи са в полза на нова кола вместо на по-евтина алтернатива на старо

По материала работи: Слав Велев
5-те причини, които ще ви откажат от покупката на употребяван автомобил

Покупката на нова автомобил у нас никога не е била проста и лесна задача. Навремето за кола от магазина се чакаше дълго време, а след това новите автомобили станаха доста скъпи за по-голяма част от населението. В същото време опциите на вторичния пазар за мнозина изглеждат отлични и разумни, а в някои случаи те са и единствената алтернатива за тези, които ще купуват или сменят колата си. Има обаче поне 5 причини да не купувате употребяван автомобил, пише AutoMedia.

По-лоша безопасност

С всяко ново поколение автомобилните производители подобряват своите модели, правейки ги не само по-леки, по-икономични и по-бързи, но и по-безопасни. Следователно настоящите автомобили по отношение на защитата на водача, пътниците и пешеходците обикновено надминават своите предшественици по брой на звездите в краш-тестовете.

Новите електронни асистенти ви позволяват да контролирате по-добре поведението на автомобила на пътя при трудни условия и извънредни ситуации, като по този начин намалявате вероятността от инцидент. Поради тези причини нов автомобил е много по-предпочитан от употребяван.

Трябва също така да се има предвид, че дори каросерията на автомобила, която не е докосната от ръжда, може да загуби до 30% от своята здравина и твърдост за 15 години експлоатация. Какво можем да кажем за колите с корозия и последствията от аварии, които допълнително отслабват структурата на метала. Някои производители на автомобили определят срока на експлоатация на своите продукти. Средно тя варира от 5 до 8 години. След края на експлоатационния живот естественото износване на тялото и основните възли ще повлияе на остатъчния живот на автомобила и може също да повлияе на пасивната безопасност на автомобила.

Вижте останалите 4 причини за отказ от покупка на кола на старо в ГАЛЕРИЯТА

Коментари

Новини Варна