IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
14:45 | 28 октомври 2022
Обновен: 23:51 | 28 април 2024

Тези действия могат да се превърнат в драма. 7 есенни шофьорски грешки

Есента е труден период както за шофьора, така и за неговия автомобила

По материала работи: Слав Велев
Тези действия могат да се превърнат в драма. 7 есенни шофьорски грешки

Есента е труден период както за шофьора, така и за неговия автомобила. Денонощието се скъсява, вали по-често, температурите падат и идват първите слани. В подобни условия много водачи правят някои дребни, поне на пръв поглед, грешки. Те обаче могат да станат причина за по-сериозни проблеми – както с безопасността по време на движение, така и с техническото състояние на превозното средство, пише "AutoMedia".

Отлагане на смяната на гуми

До каква температура могат да се карат летни гуми? Експерти обясняват, че много шофьори усещат скреж само в момента, в който разберат, че воланът е станал подозрително лек. На суха настилка дори и при спад температурите летните гуми спират по-добре. Но ситуацията се променя радикално, ако колата попадне на сняг или лед - на такава повърхност предимството на зимните гуми е очевидно. Ето защо, още при първата поява на слана, е по-добре гумите да бъдат сменени, а не да се чака първия първия снеговалеж или леден дъжд.

Останалите 6 шофьорски грешки през есента вижте в ГАЛЕРИЯТА

Коментари

Новини Варна