IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Лайфстайл
15:00 | 11 януари 2023
Обновен: 10:21 | 25 април 2024

Шофьор вини BMW-то си, че само вдигнало 180 км/ч: Излетя като попарена котка!

Всъдеходът започнал да ускорява неправомерно при ограничение 50 км/ч

По материала работи: Слав Велев
Шофьор вини BMW-то си, че само вдигнало 180 км/ч: Излетя като попарена котка!

Изглежда, че Tesla не е единствената марка, чиито коли сами излизат от контрол и правят сериозни поразии по пътищата. Поне така излиза от разказа на 71-годишен британски шофьор, който твърди, че неговото BMW X5 само е ускорило скоростта си до 177 км/ч в район, където ограничението е 48 км/ч.

„Колата излетя като попарена котка. Тя започна сама да ускорява много бързо и аз се чувствах като пътник, но трябваше да се намеся, преди да е станало много опасно“, разказва прек The Times пенсионерът Стюарт Грийнграс, като уточнява, че в този момент автомобилът е бил с включен круиз-контрол, пише AutoMedia.

Освен това, SUV-автомобилът е бил с активирана функция Speed Limit Assist, която използва GPS данни, както и камери, за да знае ограничението на скоростта за пътния участък, на който се движи превозното средство. Как е била заблудената системата, че ограничението на скоростта е 110 мили в час, може само да се гадае, но именно това се е случило, поне според показанията на шофьора.

Самият той допълва, че това не е единственият подобен инцидент с автомобила му. Нещо подобно е станало и докато той е бил управляван от съпругата на Стюарт Грийнграс. Това е накарало семейството да се обърне към местния дилър на BMW, от който е купена колата.

Служител на BMW е подкарал автомобила в опин да възпроизведе инцидент със същите опасни резултати. Дали се е случило, не се съобщава, но от компанията излязоха с официално изявление, в което се казва, че „ако водачът избере да активира функцията „автоматично регулиране на скоростта“, това си остава негова отговорност и той носи всички последствия от случилото се“.

Коментари

Al zl p 2o11g ot 80g ( преди 1 година )
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна