IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
14:40 | 10 юни 2023
Обновен: 00:46 | 21 април 2024

Нощувка в свръхлуксозен хотел в Сардиния струва...46 000 евро

Въпреки високата цена списъкът с желаещи да се настанят в президентския апартамент е запълнен

По материала работи: Ставри Таргов
Нощувка в свръхлуксозен хотел в Сардиния струва...46 000 евро

Най-скъпата нощувка в Италия през задаващото се лято ще струва 46 000 евро! Това е цената за една нощ в свръхлуксозния президентски апартамент на баровския хотел “Кала ди Волпе” в известната като “Изумрудения бряг” курортна ивица на остров Сардиния.

Превъзходният пентхаус е разположен на последния етаж на построената през далечната 1956 г. от саудитския предприемач Ага Хан структура за елитни летовници.

Площта му е малко над 200 квадратни метра, има собствен басейн, но най-ценното в него е откриващата се от просторната тераса спираща дъха уникална гледка към морето и бреговете отпред.

И независимо от факта, че цената на една нощувка е с около 50 на сто по-висока от средната годишна заплата на италиански гимназиален учител, която е 30 000 евро, списъкът на наелите апартамента баровци е запълнен от началото на юли, та чак до края на септември, като вече имало и “чакащи”.

Коментирайки класацията си на най-скъпите на Апенините местенца за пренощуване през лятото, а и след това, влиятелният всекидневник “Република” подчертава, че с изключение на райското кътче на остров Сардиния, останалите от скъпи по-скъпи хотели се намират в историческите градове-музеи на Италия.

Например 35 000 евро струва нощувката в ширналия се на близо 300 квадратни метра президентски апартамент в новоткрития в Рим хотел на свръхлуксозната верига “Булгари”, от който се открива приказна панорама към река Тибър, мавзолея на Октавиан Август, Ватикана и цялата старинна част на италианската столица.

“Бронзов медалист” с цена колкото една годишна даскалска заплата - 29 754 евро, е кралският апартамент с площ 232 квадрата в прочутия хотел за богати гости на Флоренция “Фор Сизънс”.

Малко по-малко - 25 000 евро, струва преспиването сред императорски мрамори и кристални огледала в следващата в класацията баровска резиденция в изключително красивия палат-хотел в центъра на Рим с име “Вилон”.

За свръхатракция там се смята спалнята, която се помещава в параклиса на останалия непокътнат от времето средновековен богаташки дворец и е украсена от скулптури и фрески на велики италиански ваятели и живописци.

В десятката влизат също така президентският апартамент от 100 квадрата на миланския хотел “Палацо Париджи” с цена 8800 евро за нощувка, апартаментът “Сан Джорджо” на хотела за богоизбрани “Чиприани” във Венеция срещу 7550 евро, този с тераса и площ 95 квадрата на хотел “Тимео” в сицилианската перла Таормина, апартаментът “Меден месец” за 6000 евро в хотела “Санта Катерина” на старинното крайморско градче Амалфи, апартаментът “Градината” на хотела “Борго Сан Пиетро” в Сиена за 4770 евро и този за 4000 евро на намиращия се край езерото Комо хотел “Мандарин Ориентал”.

В. “Република” подчертава в текста си за най-скъпите нощувки в Италия, че като цяло цената на хотелиерските услуги след пандемията от коронавируса се е увеличила два и дори три пъти. Като високите “котировки” на нощувките се дължат не само на поскъпването на всичко, особено след началото на войната в Украйна, но и на небивалия приток на чуждестранни туристи в Италия след преживения по планетата страх от COVID-19.

И сега местата, където примерно западноевропеец със средна заплата може да пренощува в историческите градове на Италия на отговарящи на трудовото му възнаграждение цени, били някои еднозвездни и двузвездни хотели или намиращи се в покрайнини квартири под наем, пише Glasnews.bg.

Коментари

Новини Варна