IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
17:00 | 2 август 2023
Обновен: 17:44 | 29 април 2024

Извращение: Американски muscle-car става учебна кола на газ в София (СНИМКИ)

Култовият Dodge Challenger е претърпял сериозна трансформация

По материала работи: Слав Велев
Извращение: Американски muscle-car става учебна кола на газ в София (СНИМКИ)

Снимка: AutoMedia

Ерата на легендарния Dodge Challenger е към края си, поне в сегашния му вариант с „чистокръвен“ двигател с вътрешно горене. Интересът към култовия американски muscle-car обаче си остава голям, при това не само в Северна Америка.

Оказва се, че това важи и за България, където явно някои хора разчитат на популярността на модела за разрастване на бизнеса им. В случая наскоро закупен Dodge Challenger от 2012 г. е превърнат в учебен автомобил на школа за шофьори. На външен вид колата изглежда като по-нова, тъй като предната част е взета от обновения модел, предаде AutoMedia.

Предният капак също е взет от по-мощния Demon, но отдолу не се намира 6,2-литров V8 с компресор. Там е разположен 3,6-литров V6 Penastar, който вече работи на пропан-бутан (LPG). Явно новият собственик иска да спести от гориво, още повече че при новото си предназначение колата ще се използва всекидневно.

Както се вижда от снимките, учебният Dodge Challenger е с регистрация от Ловеч. В информациите обаче се посочва, че колата ще бъде използвана в София, както и че България е една от държавите в Европа с най-много превозни средства, задвижвани на пропан-бутан.

Още СНИМКИ и любопитни новини от света на автомобилите ще откриете ТУК

Коментари

Новини Варна