IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
13:00 | 9 декември 2023
Обновен: 15:39 | 28 април 2024

Криза на средната възраст: Защо мъжете над 40 купуват скъпи коли?

Основните причини са повишаване на самочувствието и привличане на вниманието на жените

По материала работи: Слав Велев
Криза на средната възраст: Защо мъжете над 40 купуват скъпи коли?

Снимката е илюстративна

Широко разпространено е мнението, че след 40-годишна възраст настъпва някаква криза на средната възраст, която тласка хората към отчаяни неща. Например, има мнение, че именно на тази възраст мъжете предпочитат да купуват премиум автомобили и сега, изглежда, учените са разбрали защо това се случва, пише Daily Mail, предаде AutoMedia.

Докато доскоро се смяташе, че покупката на скъпа кола не помага на хората на средна възраст да се чувстват по-жизнени, то сега, ново проучване предполага, че закупуването на скъп премиум автомобил всъщност може да повиши самочувствието на мъжа.

Новото изследване е проведено от учени от Федералния университет на Рио Гранде в Бразилия. Резултатите от проучването показват, че мъжете, които притежават автомобили като Corvette и Porsche, се възприемат като притежаващи по-високо ниво на семейни ценности и социално господство.

Освен това резултатите от проучването показват, че те като цяло се считат за по-компетентни. Авторите на изследването смятат, че резултатите са свързани и с факта, че жените вярват, че да бъдеш партньор на собственик на скъп автомобил всъщност може да бъде печелившо.

Имайте предвид, че изследването на учените се състои от две части. В първата те се фокусират върху влиянието на това какво ще каже противоположния пол за избора на скъпи коли, а във втората част на изследването учените наблягат на това как самият собственик на суперавтомобил възприема себе си.

В първата част на проучването 171 души са участвали в анкетата, разглеждайки хора от противоположния пол, които притежават скъпи коли. Учените отбелязват, че в този етап от изследването са участвали 93 жени, останалите са мъже. Резултатите показват, че независимо от пола, повечето хора имат желание да се възползват от връзки с партньори, които притежават скъпи коли.

Във втората част на изследването са участвали 409 души: 206 жени и 203 мъже, които са притежавали луксозни и скъпи автомобили. Изследователите ги карат да опишат своите възприятия за социален статус, социално господство и партньори. Резултатите показват, че собствениците на премиум автомобили демонстрират по-високо ниво на субективен социален статус от участниците с или без скъп автомобил.

Още любопитни новини от света на автомобилите четете на AutoMedia

Коментари

Новини Варна