Интересно и необикновено, но наистина вкусна рецепта ви предлагаме днес. Добър апетит!
Необходими продукти:
кг картофи
500 г кайма
1 глава кромид лук
300 г доматено пюре
2 домата
1 ч.л. чубрица
1 ч.ч. прясно мляко
сол
олио
черен пипер
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват, нарязват се на парчета и се сваряват. Изцеждат се и още топли се правят на пюре, като се намачкват с преса за картофи заедно с млякото, сол и черен пипер на вкус. В олио се запържва нарязаният лук, прибавя се раздробената с малко вода кайма, като се позапържи и тя, се слага доматеното пюре, подправките и сол на вкус, ако е необходимо. В намазнена тавичка се разстила половината пюре, отгоре - сместа с каймата, най-отгоре - останалото пюре. Нареждат се нарязаните на кръгчета домати и мусаката се пече 20-ина минути на 220 градуса.
кг картофи
500 г кайма
1 глава кромид лук
300 г доматено пюре
2 домата
1 ч.л. чубрица
1 ч.ч. прясно мляко
сол
олио
черен пипер
Начин на приготвяне:
Картофите се обелват, нарязват се на парчета и се сваряват. Изцеждат се и още топли се правят на пюре, като се намачкват с преса за картофи заедно с млякото, сол и черен пипер на вкус. В олио се запържва нарязаният лук, прибавя се раздробената с малко вода кайма, като се позапържи и тя, се слага доматеното пюре, подправките и сол на вкус, ако е необходимо. В намазнена тавичка се разстила половината пюре, отгоре - сместа с каймата, най-отгоре - останалото пюре. Нареждат се нарязаните на кръгчета домати и мусаката се пече 20-ина минути на 220 градуса.
Коментари