IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
09:40 | 11 август 2015
Обновен: 02:57 | 25 април 2024

Рецепта на деня: Мусака по варненски

Класически вкус за ценители!

По материала работи: Златина Добрева
Рецепта на деня: Мусака по варненски

Интересно и необикновено, но наистина вкусна рецепта ви предлагаме днес. Добър апетит!

Необходими продукти:

кг картофи
500 г кайма
1 глава кромид лук
300 г доматено пюре
2 домата
1 ч.л. чубрица
1 ч.ч. прясно мляко
сол
олио
черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват, нарязват се на парчета и се сваряват. Изцеждат се и още топли се правят на пюре, като се намачкват с преса за картофи заедно с млякото, сол и черен пипер на вкус. В олио се запържва нарязаният лук, прибавя се раздробената с малко вода кайма, като се позапържи и тя, се слага доматеното пюре, подправките и сол на вкус, ако е необходимо. В намазнена тавичка се разстила половината пюре, отгоре - сместа с каймата, най-отгоре - останалото пюре. Нареждат се нарязаните на кръгчета домати и мусаката се пече 20-ина минути на 220 градуса.

кг картофи
500 г кайма
1 глава кромид лук
300 г доматено пюре
2 домата
1 ч.л. чубрица
1 ч.ч. прясно мляко
сол
олио
черен пипер

Начин на приготвяне:

Картофите се обелват, нарязват се на парчета и се сваряват. Изцеждат се и още топли се правят на пюре, като се намачкват с преса за картофи заедно с млякото, сол и черен пипер на вкус. В олио се запържва нарязаният лук, прибавя се раздробената с малко вода кайма, като се позапържи и тя, се слага доматеното пюре, подправките и сол на вкус, ако е необходимо. В намазнена тавичка се разстила половината пюре, отгоре - сместа с каймата, най-отгоре - останалото пюре. Нареждат се нарязаните на кръгчета домати и мусаката се пече 20-ина минути на 220 градуса.

Коментари

Новини Варна