Варна °
fallback
Лайфстайл
09:55 | 25 август 2015
Обновен: 01:14 | 6 май 2025

Рецепта на деня: Пържени чеснови попчета

Да си оближеш пръстите!

По материала работи: Златина Добрева

Продукти: 500 гр чистени попчета 1 к ч царевично брашно 2 - 3 с л обикновено брашно 1 ч л червен пипер шипка сушен девисил 1/2 ч л сушен копър сол олио за пържене чесън за овкусяване.

  Приготвяне: Попчетата измийте добре. В купа смесете брашното и останалите съставки. Загрейте мазнината в тиган и запържете 3 - 4 обелени и намачкани скилидки чесън, след което извадете от мазнината и изхвърлете. Потапяйте всяка риба в брашнената смес и пържете в мазнината да златисто от всички страни /5 - 7 мин/. Извадетете рибата върху кухненска хартия, за да се отдели излишната мазнина. Сервирайте с майонезено чеснов сос и кетчуп по желание.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback