Варна 10°
fallback
Лайфстайл
11:45 | 28 август 2015
Обновен: 02:28 | 6 май 2024

Рецепта на деня: Пържоли със сос Цезар

Вкус за ценители!

По материала работи: Златина Добрева

Необходими продукти:

4 свински котлета 50 г сирене „Пармезан“    за овалване: 100 г брашно 1 ч. л. сух босилек 1 ч. л. сух риган 1/3 ч. л. сух чесън 1/3 ч. л. сух лук 1/3 ч. л. мащерка 1/3 ч. л. сух розмарин черен пипер    за соса: 2 филета аншоа 2 скилидки чесън 2 жълтъка 50 мл зехтин 40 г сирене „Пармезан“ сокът от 1/2 лимон 1 ч. л. дижонска горчица 1/2 с. л. сос „Уорчестър“ сол

Начин на приготвяне:

1 Чесънът за соса се стрива на паста с малко сол. Аншоата също се стрива на паста. Смесват се в купа заедно с горчицата, уорчесъра, сока от лимона и  жълтъците. Разбива се.

2 Свински пържоли „Цезар“      Постепенно се налива зехтинът, при постоянно бъркане. Сипва се настърганият на ситно ренде пармезан и се разбърква.

3 Свински пържоли „Цезар“      Брашното се смесва с всички сухи съставки за овалване.

4 Свински пържоли „Цезар“      Котлетите се овалават в ароматното брашно и след това се потапят в соса.

5 Свински пържоли „Цезар“      Слагат се в тава и се поръсват с настъргания пармезан.

6 Свински пържоли „Цезар“      Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback