Необходими продукти:
4 свински котлета 50 г сирене „Пармезан“ за овалване: 100 г брашно 1 ч. л. сух босилек 1 ч. л. сух риган 1/3 ч. л. сух чесън 1/3 ч. л. сух лук 1/3 ч. л. мащерка 1/3 ч. л. сух розмарин черен пипер за соса: 2 филета аншоа 2 скилидки чесън 2 жълтъка 50 мл зехтин 40 г сирене „Пармезан“ сокът от 1/2 лимон 1 ч. л. дижонска горчица 1/2 с. л. сос „Уорчестър“ сол
Начин на приготвяне:
1 Чесънът за соса се стрива на паста с малко сол. Аншоата също се стрива на паста. Смесват се в купа заедно с горчицата, уорчесъра, сока от лимона и жълтъците. Разбива се.
2 Свински пържоли „Цезар“ Постепенно се налива зехтинът, при постоянно бъркане. Сипва се настърганият на ситно ренде пармезан и се разбърква.
3 Свински пържоли „Цезар“ Брашното се смесва с всички сухи съставки за овалване.
4 Свински пържоли „Цезар“ Котлетите се овалават в ароматното брашно и след това се потапят в соса.
5 Свински пържоли „Цезар“ Слагат се в тава и се поръсват с настъргания пармезан.
6 Свински пържоли „Цезар“ Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути.