IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Лайфстайл
19:53 | 10 септември 2015
Обновен: 11:02 | 17 май 2024

Кръстете ураган на гаджето си

Акцията е призвана да повиши осведомеността за екстремните природни явления

По материала работи: Юлиян Атанасов
Кръстете ураган на гаджето си


Всички желаещи могат да дадат имена на ураганите, циклоните и тайфуните, които атакуват Британските острови. Изпращането на имената може да стане по имейл, чрез Facebbok и Twitter. Акцията е призвана да повиши осведомеността за екстремните природни явления и да убеди хората да предпазят себе си и своята собственост, преди да връхлети стихия, пише actualno.com.
Метеорологичната служба на Великобритания ще проведе пилотен проект през есента и зимата съвместно с Ирландската метеорологична служба. Бурите и ураганите ще получават имена, ако въздействието на техните ветрове върху Британските острови бъде средно или силно. Имената може да се изпращат чрез @metoffice, използвайки хаштаг #nameourstorms, на страницата на Метеорологичната служба във Facebook или по имейл.
Наименованията ще бъдат проверявани и ще бъде съставен списък. Избирането на име за ураган ще бъде по азбучен ред, като се редуват женски и мъжки имена.
"Целта на пилотния проект е да се създаде единна съгласувана система от наименования на бурите, които влияят на САЩ и Великобритания", казва Дерек Раял, говорител на Метеорологичната служба на Великобритания.
Ако стихия, връхлитаща Британските острови, е остатък от ураган в Атлантическия океан, името ѝ няма да се променя. Също така британските метеоролози няма да използват имена на урагани, циклони и тайфуни, които са нанасяли огромни щети и са отнемали живота на хора.
 

Коментари

Новини Варна