IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Лайфстайл
20:24 | 21 септември 2015
Обновен: 03:17 | 18 април 2024

Утайката от кафе ни разкрасява

Ето как да я използвате

По материала работи: Слав Велев
Утайката от кафе ни разкрасява

Кафе! Невероятната тонизираща напитка, без която по-голямата част от нас не могат. Дали заради приятния аромат или защото е единственото нещо, с което можем да се разсъним и да се захванем със задачите през работния ден – кафето присъства в почти всеки дом. Освен всички позитиви, свързани със събуждането, вкусните зърна са много подходящи за ежедневната ни рутина, свързана и с разкрасяването. Още по-важно предимство е фактът, че голяма част от тези ползи могат да бъдат извлечени с включването на вече използвани за кафе зърна. Tialoto.bg представя полезните страни на ароматното кафеено дърво и неговите плодове. Единственото, което трябва да направите, е да запазите утайката след като сте се разсънили.
 

1. Скраб
Използвайте утайката от кафето като скраб за тяло. Това е отличен начин да ексфолирате кожата и да почистите от натрупаната мръсотия и мъртви клетки на повърхността. Освен това, кофеинът има свойството да стяга кожата.


2. Пилинг
Вместо да инвестирате в скъпи козметични продукти, вземете утайката от сутрешното кафе и смело използвайте вместо пилинг. Ползата е както за почистване, така и за премахване на телесна миризма като пот например.


3. Целулит
Кофеинът се смята за един от най-добрите начини да премахнем нежелани масла и натрупвания от всякакъв тип. След душ разтъркайте проблемните зони с утайка от кафе и ще намалите видимо целулита. Спокойно можете да използвате и като превантивна мярка.


4. Коса
Ако нанасяте утайка от кафе върху корените на косата си, ще добавите силна доза блясък в косата от корен. Просто използвайте като маска – нанесете, втрийте и оставете да подейства за поне 15 минути. След това изплакнете обилно с хладка вода.

Коментари

Новини Варна