IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Лайфстайл
13:49 | 9 ноември 2015
Обновен: 11:08 | 17 май 2024

Катаринг - кеф между два полета

По материала работи: Златина Добрева
Катаринг - кеф между два полета

Катаринг е една от най-новите думи в езика на съвременния активно пътуващ човек. Това е глагол с широко значение, който описва действията на лице, решило между два дълги полета с катарските авиолинии да остане в Доха за кратък туристически отдих.

В най-общи линии катарингът е прекарване на два-три лежерни дни с плаж, редуване на спа и гурме процедури, шопинг или просто размотаване по молове и пазари. Плюс музеи и картинни галерии, но това е само за напреднали. И евентуално за почитатели на изкуството на Франсис Бейкън, чиито картини миналата година бяха продадени за рекордна сума на търг в Ню Йорк и в момента могат да се видят именно в Катар.

Терминът, който включва в себе си толкова приятно неангажиращи неща, всъщност се появи заедно с най-новия свръхмодерен и високотехнологичен хъб в света - международно летище “Хамад”. Ударният възход на катарските авиолинии с все повече предлагани нови дестинации и самолети доведе до трайни промени в желанията и нагласите на пътуващите. Така се роди феноменът, наречен катаринг, пише "24 часа".

 

Коментари

Новини Варна