IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
11:40 | 19 декември 2015
Обновен: 20:48 | 25 април 2024

Малко жилище – много гости

Как да се справим със ситуацията?

По материала работи: Златина Добрева
Малко жилище – много гости

Поканили сте гости за празниците, но живеете в кибритена кутийка? Чудите се как, по дяволите, ще успеете да ги приютите, камо ли да ги разположите удобно? Ами ястията – къде ще ги сервирате?

За да не изпаднете в паника, вижте няколко съвета за това как да действате, когато имате празничен повод с много гости в малкото ви жилище!


Изчистете възможно най-добре
Колкото по-малко е пространството, толкова по-лесно се вижда, ако то е мръсно, пише az-jenata. Не си позволявайте да оставяте гостите си да видят това. В малката бърлога всичко е на показ. Лошото при малките жилища е, че много от нещата са струпани на едно място, което прави почистването по-трудно, а събирането на прах и кълба мръсотия – по-лесно.


Действайте стратегически
Когато поднасяте меню е добре да действате стратегически. Колкото и да ви се иска да презентирате всички менюта, които сте подготвили, бъдете хитри и умни. Сервирайте първо салатите и предястията, за да остане достатъчно място. Чак след това преминете към основните блюда. Така няма да създадете усещане за допълнителен дискомфорт.


Използвайте всеки сантиметър пространство
За да си помогнете, осигурете достатъчно свободно място на помощните плоскости, на които можете да сервирате или да поставите чистите съдове и прибори. Имаме предвид шкафовете и етажерките наоколо. Така гостите ви ще имат достатъчно място да се разположат на спокойствие на масата.
Освободете местата около входната врата, както и вътрешните врати. В останалото време жизненото ви пространство ви върши работа, но когато е изпълнено с гости, трябва да освободите пътеките, местата около вратите и около масата.

Oще съвети ще откриете ТУК.

Коментари

Новини Варна