IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
19:45 | 19 декември 2015
Обновен: 04:40 | 26 април 2024

Да ги загърбим: Модните митове за зимния гардероб

На какво трябва да спрем да вярваме?

По материала работи: Златина Добрева
Да ги загърбим: Модните митове за зимния гардероб

Имало едно време, в което безброй много правила дефинирали какво е разрешено и какво не в модната индустрия.

Това са отминалите дни, в които беше непростимо да се комбинират синьо и зелено, а пайетите бяха задължителни за всички празнични поводи.

Макар към настоящия момент подобни "правила" да не важат и да се определят като остарели, все още съществуват митове и легенди, на които е крайно време да спре да се вярва.

Нека променим модната система още тази година. Ето част от неверните твърдения за зимния ни гардероб.

"Не можеш да носиш сандали с чорапогащник"

Напротив, можеш. Безброй много дами, задаващи тенденциите в модната индустрия, не просто отказват да се подчинят на този мит, но и демонстративно го пренебрегват. И не само те – известни модни къщи като Marni и Prada акцентират върху комбинацията на обувки с отворени пръсти и тънки чорапки за своите зимни колекции. И има защо. В крайна сметка, на никоя жена не й се иска да остави красивите си сандали в кутия за няколко месеца. Добре е да се съобразите с модела. Еспадрилите и гладиаторските сандали определено не са добър избор за зимните месеци.

"Боди с поло определено не е красиво"

Тази легенда е толкова остаряла, че изглежда абсурдна в днешно време. Не само, че бодитата с поло ни подсигуряват необходимата за зимните дни топлина, но и техният модел е чудесен начин да завършите силует с техника на наслояване. Можете да ги носите под плетива или пуловери и дори да играете с разнообразието от цветове и комбинации.

"Скучно е да носиш само черно"

Не е скучно, стилно и лесно е. Освен това, цветът неслучайно е определен като една от вечните класики. Докато силуетът ви включва игра с различни материи и елементи, които да внасят актуални тенденции, решението за визия изцяло в черно е добро.

dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна