IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
15:26 | 3 август 2016
Обновен: 23:16 | 11 май 2024

Анкета: Харесва ли ви новият облик на варненските Морски бани?

Ето какво ни казаха варненци и гости на града по повод още по-красивата крайбрежна алея

По материала работи: Борис Проданов
Анкета: Харесва ли ви новият облик на варненските Морски бани?

За своята 90-годишнина Морските бани са реновирани, реставрирани и укрепени от концесионера на крайбрежната алея. Нов облик имат Централните и Северните морски бани, включително и калните бани, и водолечението.

 

Проектът по реновиране и реставрация започна през миналата година и е в размер на 7 млн. лв., като само тази година са инвестирани 4 млн. лв. Дейностите са съгласувани с Министерството на културата. Въпреки че Морските бани не са паметници на културата, те попадат в охранителната зона в историческото ядро на Морската градина.

 

Варненци и гостите на морската столица се радват на обновените пешеходни алеи, обновеното осветление в района. А какво ни казаха те по повод още по-красивата крайбрежна алея, прочетете в следващата анкета:

 

Атанас Гатев

Така изглеждат много интересно. Не знам какъв им е бил обликът преди, но сега е много хубаво. Това Морските бани ли са? Но се съмнявам, лесно да се опази тази красота. Българинът руши.

 

Роса Кавалджиева

Определено много повече ми харесва. Пътищата са оправени, ресторанчетата също, всичко е подредено. А само от нас зависи дали можем да опазим тази нова придобивка.

 

Мария

Тази красота, която виждам, се надявам дълго време да ни радва. Българинът не е научен да пази, но какво пък... Аз съм от Варна, градът се развива, остава само да се разреши проблемът с паркирането.

 

Николай

Харесва ми новият облик на Морските бани. Адмирация към усилията на хората, които са направили всичко това. А за опазването – само от нас зависи дали заслужаваме да имаме такава придобивка.

 

Никола Георгиев

И външният, и вътрешният вид ме впечатляват с артистичен дизайн. Всичко това ме грабва. Определено е направено много. Надявам се да опазим това, защото ще е жалко.

 

Весела

Страшно много ми харесва. Ремонтът е направил много. И не само аз мисля така, но и моите приятели, които видяха Морските бани в реновирания им вид. От София съм, но се надявам варненци дълго време да се радват на придобивката.

 

Анкета на БОРИС ПРОДАНОВ И ЕМИЛ ДАМЯНОВ

 

Снимки ЕЛИ МАРИНОВА

Коментари

Новини Варна