IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
12:06 | 15 юни 2016
Обновен: 22:49 | 30 април 2024

Ученичка на Математическата с три пълни шестици на матурите

Най-много отличници и на двата държавни зрелостни изпита има в Първа езикова гимназия – 6

По материала работи: Слав Велев
Ученичка на Математическата с три пълни шестици на матурите

Василена Николова от Математическа гимназия „Д-р Петър Берон“ заслужи три пълни шестици на държавните зрелостни изпити. Тя е посочила математика за матурата по избор и е получила максималния брой - 100 точки. По български език и литература точките й са 96. Василена се е явила и на третата матура по желание, където е избрала английски език и е получила 95,5 точки.


Още трима ученици от Математическата гимназия са получили две пълни шестици на държавните зрелостни изпити. И тримата са посочили математика за матурата по предмет по избор. Григор Ненов има 99 точки на втория държавен зрелостен изпит, Кристина Димитрова – 98 т. и Карин Саркизова – 96 т.


Най-много ученици с по две пълни шестици има в Първа езикова гимназия – училището с най-висок среден успех на матурите тази година. Петя Аджопова е заслужила 97,5 точки на изпита по български език и литература и 96 т. по английски език. Магдалена Динева има 96 т. по български език и 96 т. по английски, Константин Койчев – по 97,5 т. по български и английски, Диляна Чирпанлиева – 97 т. по български и 98 т. по немски език, Мирела Милева – 95 т. по български и 96,5 т. по немски език, Лора Велева – 98 т. по български и 96,5 т. по немски език.


Двама пълни отличници има в ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ – училището, което тази година се присъедини към Първа езикова гимназия в топ 10 в страната по резултати от двете матури. И двамата ученици са избрали за втория държавен зрелостен изпит английския език и са постигнали по 96 точки. На първата матура по български език и литература Мария Милушева е записала 95,5 точки, а Никола Чолаков – 98,5 точки.


По един отличник с две пълни шестици на матурите имат IV ЕГ „Фр. Ж. Кюри“ и ВТГ „Г. С. Раковски“. Джоана Михайлова от IV ЕГ е заслужила 95,5 т. на изпита по български език и литература и 95 т. по испански език. Диляна Станкова от Варненската търговска гимназия няма пълна шестица на матурата по български език, но е постигнала отлична оценка на втората матура по предмет по избор и на третата матура, на която зрелостниците се явяват по желание. Диляна е заслужила 96 т. по биология и 98 т. по химия. 


„Общо 14 са учениците във Варненска област, които имат повече от една пълна шестица на държавните зрелостни изпити тази година. Поздравявам ги, това е голямо постижение. Доволна съм, че най-голяма част от тях са от Първа езикова гимназия и това е достоен отговор на доноса, който опита да предизвика скандал след приключването на матурите и да очерни името на едно от знаковите за Варна училища“ – коментира за медийна група „Черно море“ началникът на Регионалния инспекторат по образование Венцеслава Генова.


Полина Петрова

Коментари

Новини Варна