IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
14:02 | 26 февруари 2016
Обновен: 23:38 | 9 април 2024

Децата от ЦДГ "Мечо Пух“ сътвориха кулинарни шедьоври (СНИМКИ)

Майките им бяха помощник-готвачи

По материала работи: Златина Добрева
Децата от ЦДГ "Мечо Пух“ сътвориха кулинарни шедьоври (СНИМКИ)

Кулинарен празник зарадва децата от ЦДГ 30 "Мечо Пух". Малките готвачи имаха помагачи – майките им. Татковците пък снимаха забавата за спомен.

Денят на вкусотиите се проведе за 15-а поредна година в "Мечо Пух", разказа за "Черно море" директорът на детската градина Анна Тасева. Всяка година надсловът е различен - "Да готвим с баба", "Как готвим с тате, когато мама я няма", "Европейска кухня", "Здравословно хранене" и др.

Идеята на инициативата е децата да опознаят различните храни и ползите от тях. Да се научат, че храненето не е само физиологичен процес, но възпитава и естетичен вкус. Да осъзнаят, че е важно качеството, а не количеството. И целият този възпитателен процес да се случи в партньорство с родителите.

Тази година кулинарното шоу премина под знака на сюжетно-приказното вълшебство. Регламентът бе всяка от шестте групи да подготви по две блюда - сладко и солено. Ентусиазираните родители и по-малките дечица направиха сандвичи и украсиха сладки и торти с любимите си герои. Сред шедьоврите им беше таралеж от плодове. Каките и батковците отново с помощта на мамите пък приготвиха шоколадов таралеж и палачинкова торта, а най-големите деца и техните майки измайсториха карта на България от зеленчуци и кокосов Снежен човек.

Всички вкусотийки бяха представени в обща изложба, след което изядени с голям апетит и нетърпение.

Малчуганите се забавляваха докато готвят, но не скриха, че още по-голямо удоволствие им достави яденето. Похапването всъщност бе наградата за децата в Деня на вкусотиите, както и грамотите, които получи всяка една група от директор Тасева.

Златина Добрева

 

Коментари

Новини Варна