IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
12:14 | 6 август 2016
Обновен: 21:46 | 5 май 2024

Премиерът Бойко Борисов посети Морското училище (СНИМКИ)

Двама министри прерязаха лентата на Центъра за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона

По материала работи: Борис Проданов
Премиерът Бойко Борисов посети Морското училище (СНИМКИ)

Премиерът Бойко Борисов откри във Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров” новоизграденият Център за интегрирано управление и мониторинг на бреговата зона.

Комплексът ще бъде използван като оперативен център за наблюдение на морските пространства, борба и преодоляване на последствията от нефтените разливи. Всъщност, лентата прерязаха министърът на отбраната Николай Ненчев, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и началникът на ВВМУ “Н. Й. Вапцаров” комодор, проф. д. в. н. Боян Медникаров.

Финансирането е на обща стойност близо 1,15 млн. евро в рамките на Програма BG02 в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 – 2014 г.

“Искам да поздравя и комодора, и министъра на екологията и професорите във ВВМУ “Н. Й. Вапцаров”, че с няколко милиона са направили най-добрият в света тренажор. Това е нещо ценно за следващите стъпки, които България ще извърши. Центърът е за ограничаване и предотвратяване на петролни разливи, което скоро ще е много актуално. За газовата конференция във Варна ще доведем гостите какво е постигнала България. Благодаря на всички, които се потрудиха”, каза Бойко Борисов.

 

Текст и снимки БОРИС ПРОДАНОВ

Коментари

Новини Варна