IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
19:24 | 31 май 2017
Обновен: 23:40 | 20 март 2024

Детска градина Делфинче днес отпразнува 8-ия си рожден ден (СНИМКИ)

Нека всички деца да са здрави и безкрайно щастливи, пожела за ЧРД и 1 юни директорът на забавачницата Красимира Михайлова

По материала работи: Борис Проданов
Детска градина Делфинче днес отпразнува 8-ия си рожден ден (СНИМКИ)

С много песни и танци ДГ №33 „Делфинче“ днес отпразнува 8-годишнината си. Имаше много настроение, децата се представиха изключително артистично – на сцената танцуваха калинки, далматинци, индианци, хавайци. Имаше и съчетания по гимнастика, народно творчество от Гърция (малчуганите засрамиха родителите с умения по сиртаки), Ирландия, Италия. И разбира се – много български фолклор, хора и ръченици.

Бяха връчени свидетелствата на зрелостниците, както и грамоти на най-изявените малчугани.

От район „Младост“ имаше поздравителен адрес до ДГ №33 „Делфинче“. Ръководството на варненската топлофикация пък зарадва децата с много нови и интересни играчки. Кулминацията дойде с традиционната за такива моменти торта.

Директорът на забавачницата Красимира Михайлова любезно посрещна екипа на ИА Черно море навръх рождения ден. Тя отбеляза, че всяка година датата се отбелязва по различен начин и с различно мото.

„Празникът е изпълнен с много радостни усмивки. Тази година мотото е „С ритъм и танц на път из света“, т.е. децата ще покажат песни танци от различни народи. През 2016 г. мотото беше „На празник с българската музика“ – представихме родното творчество. През 2015-а бяха „Цветни мечти“ и т.н.“, каза Красимира Михайлова.

Тя отбеляза, че в детската градина се работи по различни проекти. Те са успешно реализирани с финансовата подкрепа на община Варна – дирекция „Образование и младежки дейности“, както и дирекция „Превенции“.

„От самото си създаване през 2009 г. до момента екипът на детската градина е реализирал редица проекти. Няма да споменавам всички, ще наблегна на основните. Първият е „Психомоторика в предучилищна възраст“, като се започва от яслена възраст и после се преминава в предучилищна възраст - 5 – 7 г. Той е съвместно с дирекция „Превенции“. Другият е „Нов диалог с младия родител - мамо, татко, готови ли сте за мен?“ – по дейност младежки проекти. Националният проект, с който станахме изключително известни е „Премини стъпка напред – родители и деца за безопасно поведение на пътя“, към дирекция „Образование и младежки дейности“. За него получихме награда „Варна“ за 2013 г. за директор и колектив на годината. Последният ни известен проект е „Приказкотерапия – превенция на психоемоционални и поведенчески проблеми“, както и „Мултисензорна среда и новите „тихи“ еко книжки“ за деца със специални образователни потребности“, разкри директорът на забавачницата.

Последният проект на ДГ №33 „Делфинче“ е свързан с плуването. В сградата има прекрасен басейн, който е залог за нов успех.

С 5 детски групи и 1 яслена (до 3 г.) в „Делфинче“ топ-педагози възпитават над 200 щастливи деца.

„Моето поздравление към всички деца е да са здрави и бъдат безкрайно щастливи. Много усмивки, безгрижно синьо лято. Да бъде ваканцията им приятна и да ги пощади от всички лошотии на нашето време. Пожелавам им хубаво лято, живи и здрави, прекрасни наши български деца“, пожела за 1 юни на малчуганите Красимира Михайлова.

 

Борис Проданов

Снимки Пламен Гутинов

 

Коментари

Новини Варна