IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
15:46 | 27 септември 2017
Обновен: 02:53 | 25 април 2024

250 000 немски туристи са посетили Варна от началото на годината

Това каза посланикът на Германия Н. Пр. Херберт Салбер

По материала работи: Юлиян Атанасов
Снимки: Пламен Гутинов

България е предпочитана дестинация за немските туристи и това, както и добрите ни политически, икономически и културни отношения са добра основа за нашето бъдещо сътрудничество. Това каза посланикът на Германия Н. Пр. Херберт Салбер, който е на посещение в Община Варна и се срещна с кмета Иван Портних. Между 200 000 и 250 000 немски граждани са посетили Варна от началото на годината, (по данни, съгласувани с летищата), а общият брой на немските туристи в България за същия период е около 600 000. Дали ще има увеличение, ще покаже бъдещето, но отварянето  на нови самолетни линии е добра предпоставка това да се случи – каза още посланик Салбер. Сутринта дипломатът е имал срещи с инвеститори от региона и разговорите с тях му дават надежда, че двустранните отношения могат само да бъдат  надграждани.

 

За ключови бяха посочени привличането на инвестиции и популяризирането на Варна като туристическа дестинация за четири сезона сред още повече германци. Кметът Портних е обсъдил с госта си новите проекти и предизвикателства, които предстоят пред Варна, новите икономически зони, както и възможностите за участие на варненски компании в изложения в Германия.

 

По думи на варненския градоначалник откриването на целогодишни самолетни линии до два немски града, ще допринесе за увеличаването на броя на германските туристи.

 

По отношение на новото германско правителство Н. Пр. Херберт Салбер счита, че в най-добрия случай то ще бъде сформирано в средата на месец декември. Ако обаче този сценарий не се случи, това не бива да изненадва никого.  Тъй като новите партии са коренно различни от досегашно представените, ще бъде сложно да се договорят подробностите, допълни посланикът.

Ели Маринова

снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна