IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Общество
10:02 | 28 ноември 2017
Обновен: 14:41 | 30 април 2024

Читател: Отказаха ми медицински преглед въпреки направлението

Лекарят: Пациентът закъсня с 25 минути

По материала работи: Пламен Янков
Читател: Отказаха ми медицински преглед въпреки направлението

Лекар ми отказа преглед, след като близо 20 дни съм чакал ред за него и съм дошъл с медицинско направление. С тази жалба дойде в редакцията на в. „Черно море“ Ангел Ангелов на 73 г. от Варна. Той разказа, че страда от различни заболявания, едно от които на очите. Бил посъветван да се прегледа при офталмолога д-р Антоанета Барбукова и взел направление за нея. Когато решил да запише час, разбрал, че тя ще излиза в отпуск. Тъй като държал много да бъде прегледан точно при нея, решил да изчака и приел да отиде на 24 ноември в 13,20 ч. Когато дошъл денят, той пристигнал пред кабинета й в Очната болница. “Когато разбра, че съм с направление, ме препрати към свой колега. Защо бях принуден да чакам толкова време, без да мога да бъда прегледан”, попита риторично нашият читател.

 

Потърсихме отговора от д-р Антоанета Барбукова. Тя обясни, че пациентът е бил със записан час 13,20, а е дошъл със закъснение - към 13,45 ч. на 24 ноември. Не съм го връщала и не съм отказвала преглед. Просто обясних, че за 10 минути не мога да се запозная със състоянието му, тъй като в 14 ч. трябваше да ходя на адрес при друг пациент. Предложих му да отиде при колега и след това да дойде отново при мен за допълнителен час. Той обаче не се съгласи и се опита да вдигне скандал, обясни д-р Барбукова.   

 

Нашият коментар по случая опира отново до това, че в последните години отношенията между лекар и пациент куцат. Нарушено е и взаимното доверие. Причините за това са добре известни, а примерите - много. Решението на този етап е и двете страни да проявяват повече толерантност. Иначе няма как да се получи. 

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Коментари

Новини Варна