IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
10:25 | 9 декември 2017
Обновен: 03:54 | 30 април 2024

Посрещнали сме с 15% повече украинци

През юни тази година бяха допълнително облекчени условията за наемане на работници от трети страни

По материала работи: Юлиян Атанасов
Посрещнали сме с 15% повече украинци

Наблюдаваме постоянно увеличение на броя туристи, които посещават България и на българските посетители в Украйна, коментитра посланикът на Украйна в България  Н. Пр. Микола Балтажи по време на работна среща с министъра на туризма Николина Ангелкова, предават от Министерството на туризма. По думите му нарастват и приходите от украински туристи у нас. Това потвърди българският туристически министър Николина Ангелкова като представи отчетените ръстове на туристи от Украйна у нас. Тя посочва, че  от началото на годината до октомври 285 697 украинци са посетили България според данните на НСИ. Това е с 15,4% повече спрямо същия период на миналата година, каза министър Ангелкова.

 

За миналогодишния зимен сезон сме отчели ръст от близо 24% като министърът изрази надежда и тази година ръстът да се затвърди и надгради. Тя коментира, че много украинци са заети в България благодарение на улеснените процедури, по които се наемат на работа. Пpeз минaлaтa гoдинa са  пpиeти пpoмeнитe в Зaĸoнa зa тpyдoвaтa мигpaция и тpyдoвaтa мoбилнocт, за дa ce издaвaт paзpeшитeлни зa paбoтa пpи oблeĸчeни ycлoвия. През юни тази година бяха допълнително облекчени условията за наемане на работници от трети страни чрез намаляване на набора от документи, с което се даде възможност на туристическия сектор да наеме своевременно служители. Така към юли у нас са работели близо 2900 души от Украйна като само в курорта „Албена“ заетите са били над 1000 души.

http://agrozona.bg

Четете още: Само 8000 от продаваните елхички са законни

Коментари

Новини Варна