IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
15:31 | 13 декември 2017
Обновен: 20:06 | 9 април 2024

Жители на „Възраждане“ чакат за подкастряне на дърветата пред блока

По материала работи: Слав Велев
Жители на „Възраждане“ чакат за подкастряне на дърветата пред блока

Зрители на телевизия „Черно море“ настояват за своевременна реакция от страна на администрацията на район „Младост“  за извършване на санитарна резитба на няколко дървета пред блок в кв. „Възраждане“. Според тях дърветата са опасни и застрашават живота на жителите там.

 

От администрацията на район „Младост“ обясниха, че дърветата са включени в графика за санитарната резитба.

 

Осем дървета са потенциална заплаха за хората. Корените им са подкопани след ремонт на преминаващия водопровод. Проблемът датира от около 2 години . Жителите на бл. 35, вх. 2,  потърсиха съдействие от екипа ни.

 

„Клоните са опасни, през лятото от ветровете се чупят и има опасност от наранявания на хората“, изрази притесненията си  Иван Иванов, жител на бл. 35, вх. 2.

 

След извършен оглед през септември 2016 г. е констатирано, че дърветата са с големи разклонения и представляват опасност при лоши метеорологични условия.

 

В район „Младост“ се работи приоритетно по поддържане на зелените площи, детските градини, детските площадки, училищата, булевардите и местата със струпване на голяма маса хора. Това каза Юлиян Николов, заместник-кмет на район „Младост“. По преценка на специалистите се работи и по вътрешнокварталните улички и алеи.

 

„За календарната 2017 г. финансовата рамка е изчерпана, в последващия финансов период -  през 2018 г., при първа възможност резитбата ще бъде извършена съобразно периода от годината, защото тя се прави или напролет, или през есента“, обясни зам.-кметът Юлиян Николов.

 

През тази година в район „Младост“ е извършена резитба на 1098 дървета. Отсечени по заповед са 198. Немалка е бройката на дърветата, включени в плана за 2018 г.

 

Коментари

Новини Варна