IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
10:34 | 30 януари 2018
Обновен: 13:59 | 30 април 2024

Увеличават щата на Приюта за бездомни във Варна

193-ма души има в момента в сградата на ул. „Петко Стайнов“ 7

По материала работи: Пламен Янков
Увеличават щата на Приюта за бездомни във Варна

Щатното разписание на Приюта за временно настаняване на бездомни и социалнослаби да се увеличи със 7,5 щатни бройки. Това реши на своето заседание временната комисия по структури и общинска администрация към Общинския съвет във Варна. Считано от 1 януари ще бъдат назначени още 1 социален работник, 1 медицинска сестра, 1 хигиенист, 4 пазачи (охранители) и главен счетоводител на половин бройка. С това щатното разписание на общинския Приют ще включва общо 18 души. Толкова са необходими по закон за обслужването на 100 души, колкото е капацитетът ни, каза неговият управител Димитър Алатов. Той уточни, че в момента в сградата на ул. „Петко Стайнов“ 7 има общо 193-ма души, но близо половината от тях са пострадали от бедствия, хора, чиито незаконни къщи са били съборени и на които предстои поетапно извеждане. От ноември м.г. съм управител, приемът тук се извършва по строго определени правила, каза още Алатов. Както е известно, хората без дом могат да потърсят само доброволно услугите на Приюта и сами да го напуснат, когато пожелаят.

 

Имаме късмет, че януари бе мек и нямаше огромен наплив от бездомни, посочи Луиза Каспарян, шеф на общинския отдел „Социални дейности и жилищна политика“. Миналата зима близо 250 души се възползваха от социалната услуга заради студовете и снега. За издръжка на Приюта в бюджет 2018 г. са заложени над 300 000 лв., надяваме се да стигнат. Важното е да не оставим хора да измръзнат на улицата, обобщи Каспарян.   

 

СТАВРИ ТАРГОВ

Коментари

Новини Варна