IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Общество
12:09 | 28 ноември 2014
Обновен: 16:02 | 18 април 2024

Продължават проверките на ИАРА за Никулден

Гражданите могат да подават сигнали на тел.112 за констатирано нарушение, като посочват мястото и часа на незаконосъобразните действия.

По материала работи: manager
Продължават проверките на ИАРА за Никулден

Продължават проверките на инспекторите от Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) - Варна за Никулден, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. Проверките са съвместни с Областната дирекция по безопасност на храните във Варна по отношение на предстоящия празник Никулден и повишеното предлагане на риба. Проверяват се складове за риба, ресторанти, специализирани магазини в търговската мрежа, вътрешни водоеми и аквакултурни стопанства. Целта на инспекторите е да проверяват количествата прясна риба, съпътстващите документи както за сладководните, така и за черноморските видове риба. От началото на годината инспекторите са установили 11 случая на продажба на риба без документи. Санкциите за предлагане на риба без документи са от 500 до 1000 лева, съгласно Закона за рибарство и аквакултури. Предлагането на риба по тротоарите и спазването на хигиенни норми не е приоритет на ИАРА, именно поради това проверките са съвместни с инспекторите на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна. Гражданите могат да подават сигнали на тел.112 за констатирано нарушение, като посочват мястото и часа на незаконосъобразните действия. От инспекцията апелират сигналите да не са анонимни, да не се злоупотребява с подаването им и те да бъдат свързани с конкретни нарушения, съгласно спазването на Закона.

Коментари

Новини Варна