IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
16:42 | 9 март 2018
Обновен: 15:27 | 6 май 2024

Рощок търси двойка, сключила брак на 24-ти юни

Това е датата, на която преди 800 години е основан германският град. Семейството ще бъде част от кампанията "Кажи "Да" на Рощок"

По материала работи: Слав Велев
Рощок търси двойка, сключила брак на 24-ти юни

 

Побратименият с Варна германски град Рощок търси двойка от морската столица, която е сключила брак на 24-ти юни. Това е датата, на която преди 800 години е основан германският град. Семейството ще бъде част от кампанията "Кажи "Да" на Рощок", която се организира по повод 800-та годишнина от основаването на града. Идеята е да бъдат събрани семейни двойки от всички побратимени градове с Рощок, които ще подновят обетите си на 24.06, като събитието ще бъде част от богатата празнична програма на града.

 

 

Кандидатите от Варна трябва да попълнят прикачения формуляр до 20-ти март. Първата двойка, която подаде информацията на e-mail: internationalvarna@abv.bg, ще  посети Рощок от 22-ри до 25-ти юни. Германският град поема разходите за хотел в периода на престоя, храна и трансфер до курортното градче Варнемюнде. Разходите за път от Варна до Рощок и обратно са за сметка на двойката. За повече информация тел.:  052-820-308.

 

 

Варна и Рощок са побратимени от 52 години. През последните години двустранното сътрудничество е активно, като двата града са в партньорски отношения за редица проекти, свързани с развитието на ветроходните спортове, образование, култура, туризъм.

 

live.varna.bg

Коментари

Новини Варна