IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
09:09 | 29 март 2018
Обновен: 12:56 | 30 април 2024

Битови отпадъци замърсяват акваторията на пристанището

От Басейнова дирекция разпоредиха да се предприемат мерки по почистването

По материала работи: Пламен Янков
Снимката е ИЛЮСТРАТИВНА, архив

След публикация за замърсяване на водите в района на Морска гара-Варна Басейновата дирекция за „Черноморски район“ спешно провери сигнала.

 

Обходен е районът на Морската гара и новата зона за отдих. Проверката установи замърсяване на водата с битови отпадъци, близо до брега. По повърхността на водата няма опалесценция от нефтопродукти, съобщиха от пресслужбата на Басейнова дирекция. 

 

От Басейновата дирекция за „Черноморски район“  разпоредиха на пристанището да предприеме действия за почистване на акваторията на Черно море в посочения район.

 

От пресцентъра на пристанището отговориха, че „Пристанище Варна“ няма вменени задължения за поддържане чистотата на акваторията.

 

Според тях "чистотата на тези води се поддържа по разпоредбите на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България, както и Закона за управление на отпадъците" и допълниха, че „Пристанище Варна“ "винаги подхожда отговорно и при наличие на замърсяване информира компетентните органи."

 

И. Й.

Коментари

Новини Варна