IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
13:19 | 3 април 2018
Обновен: 20:55 | 25 април 2024

"Първа копка“ даде начало на реконструкцията на СУ "Димчо Дебелянов"

К. Нушева: След ремонта школото пак ще бъде нашето „А Бе Ве“ на Варна

По материала работи: Слав Велев
снимки: Ели Маринова

"Първа копка“  даде начало на реконструкцията на СУ "Димчо Дебелянов" в морската столица. Ремонтът е обект на интервенция по проект „Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“, финансиран по процедурата  "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 - Варна“.  

 

 

„Инвестицията в образованието е с най-голяма възвръщаемост – каза по време на първата копка на изграждането на спортния салон към школото кметът на Варна Иван Портних. Радвам се, че присъствам на началото на обновяването на това емблематично централно училище в града ни. Ремонтът на СУ "Димчо Дебелянов" и изграждането на спортен комплекс към него ще помогне на учениците и преподавателския екип да учат и работят в една модерна и удобна среда“ – допълни кметът.

 

 

Проектът е на стойност 16 309 436.85 лв., 100% безвъзмездна финансова помощ , поясни Лилия Христова, директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Ремонтните дейности са с продължителност 30 месеца - от 19.12.2016г. до 19.06.2019 г. Сградата ще бъде основно укрепена, за да издържа и на земетресения, а покривът ѝ, който е имал нужда от спешна намеса, ще бъде реконструиран из основи. Целта на проекта е да допринесе за увеличаване дела на обновената и модернизирана общинска образователна инфраструктура и създаване по-добри, съвременни условия за обучение и грижи за деца и младежи. Г-жа Христова изрази задоволството си от осъществяването на този проект на това ключово за града ни училище.

 

 

И учениците, и учителите ни, и целият персонал на училището заслужават основното укрепване, обновяване и модернизиране на тази сграда – каза Калина Нушева, директор на СУ „Д. Дебелянов“. След приключването на реконструкцията на училището, с което ние сме толкова силно емоционално обвързани, аз съм сигурна, че то пак ще бъде нашето „А Бе Ве“ на Варна, колкото и нескромно да звучи – допълни директорът.

Ели  Маринова

Снимки авторът

 

Четете още: Откриха реновирания Трети корпус на Икономически университет-Варна

Коментари

Новини Варна