IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Общество
13:23 | 4 април 2018
Обновен: 19:20 | 15 май 2024

250 деца от Варна пяха „Хубава си, моя горо” по повод Седмицата на гората

Много радост донесоха на малчуганите подарените две къщички за птици

По материала работи: Пламен Янков
250 деца от Варна пяха „Хубава си, моя горо” по повод Седмицата на гората

250 деца от ДГ №8 „Христо Ботев” във Варна пяха „Хубава си, моя горо” по повод традиционната Седмица на гората. С красивата песен, която е химн на българските лесовъди, те посрещнаха в градината служителите на ДГС „Варна” и им благодариха за тематичния подарък – два люлякови храста и две кедрови фиданки.

 

 

Зам.-директорът на горското стопанство инж. Владислав Георгиев запозна децата с тънкостите на залесяването и с грижата, която изискват младите дръвчета. Със своите песни и картини възпитаниците на градината показаха, че обичат природата и впечатлиха лесовъдите със специална „клетва за гората”, с която обещават да ценят и пазят зеленото богатство.

 


 

Много радост донесоха на малчуганите и подарените две къщички за птици. С помощта на представителите на ДГС „Варна” те бяха окачени на дръвчета в двора на градината. Инж. Георгиев обясни, че къщичките са дело на ученици от Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване „Николай Хайтов”, с която съвместно отбелязват Седмицата на гората.

 


 

Директорката Веска Янакиева сподели, че практиката да се провеждат екоинициативи в градината е утвърдена във времето. Тя благодари на ДГС „Варна” за залесителната акция, а децата изпратиха гостите от стопанството с цветя и ръчно изработена украса за предстоящия Великден.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна