IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
08:52 | 16 април 2018
Обновен: 23:10 | 27 април 2024

Ученик от Варна спечели първо място в Национален литературен конкурс

Темата бе цитат от стихове на поета Веселин Андреев, в раздел „Поезия“

По материала работи: Пламен Янков
Ученик от Варна спечели първо място в Национален литературен конкурс

Учениците от Средно училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“ - Варна отново впечатлиха със своите награди в областта на хуманитаристиката.

 

Мариян Красимиров Кънчев от XI А клас, профил „Български език и литература“ бе класиран на първо място в Национален литературен конкурс по цитат от стихове на поета Веселин Андреев, в раздел „Поезия“. 

 


 

Конкурсът беше иницииран от методическото обединение на учителите по български език и  литература в Профилираната английска гимназия „Гео Милев“ – Русе, със съдействието на РУО – Русе и подкрепата на Община Русе. 


Мариян Кънчев е получил Отлична оценка и в Областния кръг на олимпиадата по български език и литература. Той е единственият от Варна и областта, класиран от Националната комисия за проверка на писмените работи, и един от двадесетте единадесетокласници от страната, участвали в Националния кръг на олимпиадата.
 

Негов ръководител е Татяна Величкова – учител по български език и литература

 

Ученичката Изабела Радославова Иванова от VIІ А клас (паралелка с разширено изучаване на „Български език и литература“) се класира успешно за Националната олимпиада по история и цивилизации с пети резултат (брой точки) от общо 36 класирани от цяла България. 


Неин ръководител е Росен Панайотов – учител по история и цивилизации в училището.

Коментари

Новини Варна