IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
13:00 | 16 април 2018
Обновен: 01:56 | 21 април 2024

МУ – Варна, ще е домакин на II национален студентски фестивал на медицинските университети

Над 200 участници ще представят разнообразие от музикални, танцови и артистични стилове

По материала работи: Ставри Таргов
МУ – Варна, ще е домакин на II национален студентски фестивал на медицинските университети

Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, е организатор и домакин на Втория национален студентски фестивал на медицинските университети в България с международно участие. Форумът ще се проведе в СОК „Камчия“ на 21 април. Студенти от медицински специалности в 5 български университета и техни състуденти от Гърция ще представят своите творчески умения.

 

Ръководството на МУ – Варна, дава сцена за изява на художествено-творческата дейност на студенти от МУ - Варна, МУ- София, МУ - Пловдив, МУ-Плевен, Медицинския факултет на Тракийския университет в Стара Загора и от Университета в Патра, Гърция. Близо 40 са изпълненията, с които над 200 участници ще представят разнообразие от музикални, танцови и артистични стилове. Богата палитра от изпълнения ще пренесат гостите на вълната на фестивалния дух и ще докажат, че освен блестящи медици, студентите крият и неподозирани таланти.

 

Участниците във втория национален студентски фестивал на медицинските университети в България с международно участие ще ни пренесат чрез танцова фиеста от „Амазонията на Азия“ - Непал до бреговете на Индия и ще ни потопят в мистичния свят на госпъл музиката. Вечните рок класики, най-модерните поп парчета, чувствените танци от сърцето на Латинска Америка са само част от изпълненията в разнообразната програма на фестивала. Чистотата на автентичния български фолклор пък категорично ще затвърди силата на ангелските гласове на родните участници.

 

Екипът на МУ – Варна, е подготвил редица съпътстващи фестивала занимания за студентите, които да направят преживяването още по-вълнуващо и интересно. Комплимент от организаторите  е посещение на Астрономически център с планетариум, където желаещите ще могат да присъстват на лекция, изнесена от космонавт.

 

Сред останалите интересни занимания, които се предлагат, са разходка с лодка, посещение на Славянски център и Музей на кристала, както и разнообразни спортни дейности. Входът е свободен.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна