IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
14:46 | 6 юни 2018
Обновен: 12:01 | 30 април 2024

Връчват българските технологични „Оскар“-и край Варна

По материала работи: Слав Велев
Връчват българските технологични „Оскар“-и край Варна

Петата годишна конференция на Българската аутсорсинг асоциация ще се проведе в петък  в курорта Златни пясъци край Варна, съобщиха от организацията. Очакванията са за събитието да пристигне цяло съзвездие от доказали се в световен мащаб  експерти в областта на изнесените бизнес процеси и услуги и високите технологии.

 

Среща на Златните пясъци ще си дадат и представители на всички български компании, които изнасят услуги, процеси, специалисти и ноу-хау по целия свят.

 

Тим Коул, немско-американският изследовател на Интернет ще предизвика участниците в конференцията с мотивационна реч на тема „Дигиталната трансформация е  тук. Готови ли сте“.

 

Аутсорсинг индустрията е една от най-бързо развиващите се сектори на българската икономика. Годишният й растеж е двуцифрен, а  през 2017 г. делът й е 3.6% от БВП.

 

На официална церемония в бална зала „Белини“ вечерта на 8 юни за трети път ще бъдат връчени  българските технологични „Оскар“и – наградите за иновации, технологии и аутсорсинг за 2018 година. В 13 категории ще бъдат отличени най-добрите компании, проекти, продукти. Ще бъде избран  „Най-технологичен град на България“, ще бъде отличен „Най-добрият работодател в сектора на технологиите“ и т.н. Авторитетно жури от международни специалисти оценява кандидатурите, а победителите ще станат ясни по време на церемонията с водещи Ненчо Балабанов и Алекс Раева.

 

Коментари

Новини Варна