IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Общество
10:31 | 7 юни 2018
Обновен: 12:01 | 30 април 2024

Бизнесът бяга благотворително във Варна

На 17-ти юни морската столица става домакин на инициативата "BUSINESS RUN" в подкрепа на децата с двигателни нарушения

По материала работи: Слав Велев
Бизнесът бяга благотворително във Варна

На 17-ти юни (неделя), във Варна ще се проведе най-големият тиймбилдинг в България с благотворителна кауза – BUSINESS RUN.

 

BUSINESS RUN e бягане за отбори от фирми с благотворителна цел, като всеки път каузата е различна и избрана според градът-домакин на събитието. Тази година 30% от таксата за участие на всички варненски компании ще отиде за реализирането на спортен рехабилитационен лагер край Варна за деца с двигателни нарушения, част от организацията  „Спина бифида и хидроцефалия-България“ със седалище гр. Варна, обединяваща семействата на деца със спина бифида и хидроцефалия от цялата страна. Целта на този тип спортни лагери е не само подобряване здравословното състояние на децата и създаване на положителна нагласа към спорта, но и  изграждането на взаимна подкрепа между тях и между родителите.

 

Междуфирмената надпревара се провежда от 5 години в София, от 2 години в Пловдив и за първи път във Варна, като през 2017г. в нея взеха участие над 1200 души от 150 от най-големите фирми в България, a сумата, дарена за благотворителност надмина 15 000лв.

 

В битка за победа и признание за фирма със служители в най-добра спортна форма ще се включат отбори от по 4 човека, всеки от които ще пробяга разстояние от 4км. преди да предаде щафетата на своя съотборник в бягането и колега в офиса. Надпреварата започва точно в 10:00ч. на 17-ти юни, като за първото варненско бягане организаторите са подготвили и изключително атрактивно трасе, а именно зоната на най-голямото предприятие за корабостроене и кораборемонт в България .

 

Зад идеята на събитието стоят момчетата от Спортен клуб Бегач - нестопанско сдружение в обществена полза, чиято цел вече 6 години е насърчаване на бягането и кардио спортовете, както и развиване на масовата и спортна култура и аматьорския спорт в България.

 

„С това бягане даваме възможност на бизнеса да даде гласност, че е активен, че е тук, че се грижи за своите служители и не на последно място, че поема отговорност за влиянието си  върху обществото, показвайки своята подкрепа към благотворителността.“ , споделя Еленко Еленков – един от организаторите на събитието. „Спортът е здраве. Когато го практикуваш с колеги – и удоволствие! А когато е насочен към благотворителна кауза носи истинско удовлетворение. Ще се видим на „пистата“! Нека бягаме заедно!“ С тези думи, организаторите канят всички любители на спорта, бягането и здравословния начин на живот да се включат в най-големия тиймбилдинг с благотворителна кауза в България, а формата за записвания ще бъде отворена още няколко дни.

Коментари

Новини Варна