IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Общество
16:45 | 12 юни 2018
Обновен: 18:51 | 30 април 2024

Концерт събра стотици варненци за празника на район „Приморски“

На тържеството присъстваха представители на държавни, образователни, здравни и културни институции в града

По материала работи: Пламен Янков
Концерт събра стотици варненци за празника на район „Приморски“

Концерт под надслов „Нека бъдем заедно!“ събра стотици варненци в Летния театър по повод празника на най-големия варненски район „Приморски“. На тържеството, домакин на което бе районният кмет Петя Проданова, присъстваха представители на държавни, образователни, здравни и културни институции в града. Поздравителен адрес от името на кмета на Варна Иван Портних поднесе Пейчо Пейчев, зам.-кмет на общината.

 

 

„Район „Приморски“ е най-голямата и динамично развиваща се административна единица в Община Варна и е сред най-красивите и предпочитани места за живеене, бизнес и отдих в морската столица! В тази връзка развитието му е от ключово значение за Община Варна. Многобройни са проектите, които реализираме на територията на района – ремонт на бул. „Левски“ , на ул. „Студентска“, на бул. „Осми приморски полк“- в частта между бул. „Левски“ и бул. „Хр. Смирненски“, на ул. „Цар Борис III“ във Виница, където създадохме и ново административно звено, което покрива потребностите на хората от квартала. Работим за нови площадки за игра на открито, със зони за спорт и фитнес, за рехабилитации на улици и междублокови пространства, проектираме паркинги, както и нов парк във Виница, предстои обновяване на зони в Морската градина на Варна.

 

 

С ускорени темпове вървят дейностите по обновяване на част от образователната инфраструктура на СУ „Найден Геров“ , на ОУ „Стефан Караджа“, на филиала на ДГ „Ян Бибиян“ - проекти, които са част от инвестиционната програма на Община Варна. Подкрепяме читалищата на територията на района, където се развива активна творческа дейност.

 

 

Район „Приморски“ е част от лицето на Варна като модерен европейски град! Благодаря на хората, които живеят и се грижат като добри стопани за своята улица, блок и квартал, които пазят изграденото. Благодаря на всички за активната гражданска позиция и за споделените усилия за развитието на района! Честит празник!“, се казва в поздравителния адрес от кмета Иван Портних.

 

 

В програмата се включиха представителния духов оркестър на Военноморските сили, гайдарският оркестър „Диньо Маринов“ при НЧ „Васил Левски – 1945“ – Варна, детският танцов ансамбъл „Зорница“ при НЧ „Отец Паисий – 1934“ – Варна, вокално – инструменталният  ансамбъл при Средното училище за хуманитарни науки и изкуства „Константин Преславски“,  клубът по спортни танци „Варна“ при НЧ „Христо Ботев – 1928“, струнният квартет „Джуниър“ и сборна балетна формация при НУИ „Добри Христов“,  фолклорният  ансамбъл „Варна“, както и  специалните гости на тържеството - детско шлагерно студио „ДА“ и дует „Мания“.

 

Коментари

Новини Варна