IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Общество
11:53 | 13 юни 2018
Обновен: 07:52 | 7 май 2024

Дни на руската култура започват във Варна

Входът за събитията от програмата е свободен

По материала работи: Пламен Янков
Дни на руската култура започват във Варна

За поредна година във Варна ще се проведат Дни на руската култура в периода от 19-и до 25-и юни, организирани от Обществото за дружба и сътрудничество с балканските страни – Русия, Международната организация „Изкуство без граници“, Община Варна, Дворецът на културата и спорта и Градската художествена галерия "Борис Георгиев". 

 

 

На 19-и юни от 18ч. в залите на галерията ще бъде открита изложба с картини на академик Григорий Потоцкий, Павел Волфсон, Наталия Адус, Любов Стройнова, Сергей Гнедой и Евгений Бурмакин. Предвидена е и музикална програма на народни изпълнители от ансамбли от Москва и Подмосковието.

 

 

На 23-ти юни от 19ч. в Летния е концертът, с участието на фолклорен ансамбъл „Кириллица” от Наро-Фоминск, с ръководител Алина Тихонова, младежки танцов ансамбъл „Фантазия” от Подолск, с ръководител Олга Касаткина, танцов ансамбъл „Фантазия” от Москва, с ръководител Ирина Гусева, вокален ансамбъл „Премьера” от Подолск, с ръководител Людмила Шашкина и народните певици Светлана Мирошниченко и Лидия Музальова. Входът за събитията от програмата е свободен.

 

 

Коментари

Новини Варна