IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
09:28 | 9 юли 2018
Обновен: 03:11 | 28 април 2024

Вадят по 10 кърлежа на ден във Варна

През изминалата седмица има регистриран 1 случай на заболял от Марсилска треска

По материала работи: Слав Велев
Вадят по 10 кърлежа на ден във Варна

 

Над 10 човека на ден търсят помощ от лекар за ухапване от кърлеж. 76 души са пострадали само за седмица във Варна. Това показва справка на РЗИ-Варна.

 

За периода 29 юни – 5 юли  регистрираната в РЗИ - Варна остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници.

 

Регистрирани са 30 случая на чревни инфекции срещу 31 от предходната седмица, като чревните инфекции са представени от: 3 салмонелози, 23 ентероколита, 2 вирусни хепатита и 2 ротавирусни ентерита.

 

От въздушно - капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 22 лица срещу 16 за предходната седмица, представени от: 11 случая на варицела и 11 случая на скарлатина.

 

През изминалата седмица има регистриран 1 случай на заболял от Марсилска треска. В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали общо 38 лица. Проведени са 13 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 4 лица.

 

В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 6 лица. С Бързо известие в РЗИ- Варна са съобщени 76 лица ухапани от кърлеж. Извършени са 33 епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести (ОЗБ).

Коментари

Новини Варна