IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Общество
13:39 | 25 юли 2018
Обновен: 23:32 | 29 април 2024

Ремонтираха Родилното и отделението по неонатология в Окръжна болница

До дни ще бъде завършена реконструкцията, обявяват я на 15 август

По материала работи: Слав Велев
снимки: Пламен Гутинов

До дни ще бъде завършен ремонтът на Родилното и отделението по неонатология в Окръжната болница, каза зам.-директорът на МБАЛ „Света Анна“ д-р Антон Станев. „Отделенията ще са готови до няколко дни. Надявам се, че ще можем да ги открием за Деня на Варна – 15 август“, уточни д-р Станев. През май тази година, Общинският съвет във Варна, отпусна 550 000 лв. за ремонт на двете отделения.

 

Окръжната болница получи още 60 000 лв. за нов дизелов генератор за безпроблемно аварийно ел. захранване, както и 200 000 лв. за закупуването на техника и инструментариум за нуждите на клиниката по ортопедия и травматология. По думи на д-р Станев, натоварването на отделението е 94%-но. До крайна степен са натоварени анестезиологичните екипи на болничното заведение и непрекъснато се налага ползването на външни медицински екипи с допълнително заплащане, което натоварва финансово болничното заведение. Налага се подмяна на медицинската техника, както и спешен ремонт на 6 и 7 етаж на травматологията, където оборудването е от 70-те, 80-те години на миналия век, допълни още д-р Станев.

 

Официално днес бе връчено дарение – автомобил за вътрешноболнични превози, закупен и предоставен за нуждите на спешната болница от голям търговски център в града и Почетното консулство на Израел. Пред входа на Спешния център на МБАЛ „Света Анна – Варна“ д-р Антон Станев благодари на дарителите, както и на Община Варна за неотлъчната подкрепа. Автомобилът ще се ползва за превоз на болни от една структура в друга. По думи на д-р Станев, ежедневното превозване на много хора амортизира бързо автопарка на болницата и новата придобивка идва в точния момент.

Ели Маринова

Снимки Пламен Гутинов

 

На капитанския мостик: Как Зъбата избра яхтата на Тато...

Коментари

Новини Варна