IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
12:55 | 28 март 2019
Обновен: 17:02 | 1 май 2024

Велин Жеков отново ще бъде председател на РИК - Варна

Тази година представители на партиите в морската столица сами постигнаха споразумение

По материала работи: Слав Велев
снимка: Ели Маринова

Представители на политически сили във Варна постигнаха споразумение по отношение на ръководството и членовете на Районната избирателна комисия (РИК) за предстоящите избори. Това стана по време на консултациите при областния управител Стоян Пасев. Преди 2 г., на прага на изборите решението беше оставено в ръцете на ЦИК. За председател на комисията и за този вот беше избран кандидатът, предложен от ГЕРБ – Велин Жеков. Зам.-председатели ще бъдат Орхан Мехмед от ДПС и Николай Наков от „Воля“. Мария Тодорова от БСП беше избрана за секретар на районната комисия. Всички са юристи.

Велин Жеков

 

До неделя списъците ще бъдат подадени в ЦИК, а решението ще излезе на 6 април. Тази година членовете на комисията са 19 заради възможността, която дава закона за 17+2 членове. Имената на всички ще станат ясни по-късно. Консултациите се проведоха без присъствието на медии, но резултатите бяха оповестени веднага след споразумението.

 

И този път РИК – Варна, ще се помещава в Двореца на културата и спорта.  До деня на вота бюлетините ще се съхраняват в сградата на областната администрация, каза Стоян Пасев.

 

Ели Маринова

 

Прочетете още: И военните излязоха на трудова борса във Варна в търсене на моряци

Коментари

Новини Варна