IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
15:21 | 20 май 2019
Обновен: 19:01 | 30 април 2024

Варненски фолклорен ансамбъл дари на АГ болница автомобил за новородени

Това е поредна акция на Клуб за народни танци "Моряците"

По материала работи: Слав Велев
снимки: Пламен Гутинов

Мащабна благотворителна кампания с мото "Заедно за най-малките" на клуб за народни танци "Моряците" завърши със закупуването автомобил за новородени на СБАГАЛ „Проф. д-р Димитър Стаматов – Варна”.  Дарението е на стойност 21 700. Танцовият клуб направи концерт и благотворителни базари за събиране на средства за закупуване на автомобила за целите на отделението по "Неонатология".

 

„За поредна година танцов ансамбъл „Моряците“ събра средства за закупуване на специализиран автомобил за нуждите на АГ болница и по-специално за неонатологичното отделение в размер на  21 700 лв. Това каза на среща с журналисти проф. д-р Емил Ковачев, д.м.н. С тези средства закупихме автомобил, с който главно транспортираме деца, след като  приключат при нас лечението и имат нужда от отглеждане в Специализирания дом във Виница. През 2016 г. танцов ансамбъл „Моряците“ събраха средства за закупуване на специализирана хистероскопска апаратура в подобен размер на средствата. В тази кампания „Заедно за най-малките“се включиха и други дарители. Тези кампании показват, че благотворителността, хуманността и човечността не са загубени, а живеят в нашите сърца. Искам сърдечно да благодаря на г-жа Матева и танцовия ансамбъл за тази хуманитарна инициатива“! – каза още управителят на АГ болница.

 

Клуб за народни танци "Моряците" в неделя стана на 7 години,  отбеляза хореографът на ансамбъла Силвия Матева. Освен, че учим хората да танцуват, ние им помагаме да разтоварват и да се зареждат положително. Ние не сме спрели да правим чудеса от добрина. Започнахме с помощ за набиране на средства за операция на приятелка на наша близка, след това събрахме средства за друга операция. После се ориентирахме да събираме средства за институции, които помагат на още повече хора, защото в един момент стана трудно да преценим кой повече се нуждае от средства за операции. Помагали сме на Дома за деца във Виница,           и с удоволствие ще продължаваме с още дарения. Цяла година сме ангажирани да помагаме в различни акции. Вярваме, че когато хората се обединим, правим чудеса“, допълни хореографът.

ЕЛИ МАРИНОВА

ЕМИЛ ДАМЯНОВ

СНИМКИ ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

Следим в реално време събитията за 24 май във Варна

С 18 са намалели местата в детските ясли за година във Варненско

От Сибир до Варна – за полета на една балерина до българската сцена

Коментари

Новини Варна