IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
14:05 | 10 март 2020
Обновен: 18:04 | 16 април 2024

Варна и Кейптаун ще обменят опит в морското дело, образованието и туризма

Кметът на Варна Иван Портних проведе среща с Н. П. Табо Тахе, извънреден и пълномощен посланик на Република Южна Африка в България

По материала работи: Слав Велев
Варна и Кейптаун ще обменят опит в морското дело, образованието и туризма

Има огромен потенциал за сътрудничество и за взаимноизгодни отношения между Варна и Кейптаун, каза Табо Тахе, извънреден и пълномощен посланик на Република Южна Африка в България.

 

Варна задълбочава сътрудничеството си и ще обменя опит с Кейптаун в различни сфери от стопанския живот. Кметът на Варна Иван Портних проведе среща  с Н. П. Табо Тахе, извънреден и пълномощен посланик на Република Южна Африка в България.

 

"За нас е чест, че първото посещение в началото на мандата на Негово превъзходителство е във Варна", заяви кметът. Той припомни, че морската столица има подписано споразумение за сътрудничество с Кейптаун през 2012 година. "Вярвам, че на база на икономическите профили на двата града можем да търсим развитие на контактите в различни сфери, като образование, пристанищно и морско дело, култура, туризъм, икономически зони", каза още Иван Портних.

 

Посланикът на Южна Африка от своя страна изрази задоволството си, че започва мандата си с посещение именно в град с такова голямо икономическо значение за страната.  „Има огромен потенциал за сътрудничество и за взаимноизгодни отношения между Варна и Кейптаун. Очаквам да дадем най-доброто от себе си за динамичното развитие както между градовете партньори, така и между нашите две държави", каза Табо Тахе.  Той допълни, че в ЮАР живеят между 20 000 и 30 000 българи, а тези цифри и традиционно добрите отношения между двете страни са достатъчно условие за надграждане на сътрудничеството в сферите на туризма, търговията и инвестициите.

 

Снимки: ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна