IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
10:45 | 23 юли 2021
Обновен: 23:12 | 26 април 2024

Всички места по държавна поръчка в Икономически университет – Варна, са запълнени

Вижте кои са най-желаните специалности

По материала работи: Ставри Таргов
Всички места по държавна поръчка в Икономически университет – Варна, са запълнени

Приключи записването на новоприетите студенти по държавна поръчка в Икономически университет – Варна. Кандидатстващите за учебната 2021/2022 година във висшето училище са значително повече от определените места.

Засилен интерес към предлаганата образователна услуга е регистриран още по време на ранния прием, когато са заети 72% от квотата за държавна поръчка в образователно-квалификационна степен (ОКС)„бакалавър“.

Най-желаните специалности на ранен прием са: „Дигитални медии и ПР“, „Логистика“, „Счетоводство и финанси“, „Финанси“, „Маркетинг“ и  „Стокознание и митническа дейност“. При основния прием сред най-желаните специалности са  „Счетоводство и одит“, „Международни икономически отношения“, „Мениджмънт“, „Бизнес икономика“.

В дистанционна форма на обучение най-търсени са специалностите „Индустриален бизнес и предприемачество“ и „Счетоводство и одит“. Сериозен интерес има и към специалностите с преподаване на английски език „Международен бизнес“ и „Бизнес и мениджмънт“.

За най-предпочитаните специалности се конкурираха по повече от 10 – 15 кандидат-студенти за едно място, като минималният бал е над 22 (при 24 максимален).

Ръководството на ИУ – Варна, работи за максимално удовлетворяване на повишения интерес. Продължава кандидатстването и записването на кандидат-студенти за всички специалности в ОКС „бакалавър“ в платен прием, редовна и дистанционна форма на обучение, съобщават от висшето училище.

Коментари

Новини Варна