Варна 19°
fallback
Общество
14:00 | 8 февруари 2022
Обновен: 09:38 | 18 май 2024

Бурният вятър събори дървета във Варна

По улиците се търкалят метални кошчета за отпадъци, табели и други

По материала работи: Ставри Таргов

Дървета паднаха на входа на Морската градина Снимка Даниела Стойнова, радио Варна.

Силен вятър духа от сутринта във Варна. Скоростта на поривите му достига 20 м в секунда. Според синоптиците в Добруджа и по Черноморието временно вятърът ще е до бурен. Силата на вятъра с пориви ще продължи и през нощта. "Варна без вятър не може" обобщи дежурният синоптик Венета Тодорова.

Репортери на РАДИО ВАРНА видяха съборени цели дървета край колонадата при входа на Морската градина, в района на Спешния център към болница Св. Анна и на тротоара пред Младежкия дом.

На места вече започна разчистването на падналите клони и дървета. По тротоарите вятърът сваля метални кошчета за отпадъци, табели и други в централната част на града.

Над 12 сигнала са подадени от граждани на дежурния в община Варна за проблеми, свързани със силния вятър. Многобройни са сигналите за паднали клони и дървета върху автомобили, в момента екип от пожарната и общината укрепва мантинела на Аспаруховия мост, която се е откачила от вятъра.

Има откъртени ламарини от покриви, паднали пътни знаци, както и разместени по улиците контейнери за смет. Няма пострадали хора.

Гражданите могат да подават информация на тел. 052 820 112 и 052 820 204 на дежурните в общината, в районни кметства, както и тел 112.

Вълнението на морето е 3-4 бала.

Автор на статията:
Ставри Таргов
варна щети бурен вятър
0 коментара
fallback
fallback