Варна 12°
fallback
Общество
15:20 | 13 април 2022
Обновен: 19:46 | 28 април 2024

Украински бежанци излизат на пролетно почистване във Варна

Те искат да изразят своята благодарност, че са приютени в морската столица

По материала работи: Ставри Таргов

Представяме Ви втората акция на инициативата „Предай нататък!“ от проекта „Граждани на квартала“ на независимото сдружение „Български експерти за регионално развитие“, организирана съвместно със СУБ „Украински дом“ – Варна.

Тя е за пролетно почистване на района около Двореца на културата и спорта, където беше създаден Кризисният център за бежанци от Украйна, и ще се проведе на 15 април 2022 г. от 17.00 ч.

В нея ще участват украински бежанци, които искат да изразят своята благодарност, че са приютени в морската столица. Предавайки нататък, те ще почистят и районите около хотелите в близките курортни комплекси, където са настанени и сега са техен дом.

По традиция в дните преди Христовото възкресение в българските домове започва голямо Великденско почистване – на дома, на градинките, за да се посрещнат подобаващо предстоящите празници Лазаровден, Цветница, Великден. И нашето желание е да преобразим красиво средата, в която живеем и творим. Убедени сме, че ако всеки от нас го направи лично и предаде нататък, инициативата ще обиколи целия град и ще го усмихне.

Варна е нашият дом. Ние сме семейство. Направи ДОБРО! Преобрази и претвори средата, в която живееш и работиш! Започни от своето място и предай нататък!

Автор на статията:
Ставри Таргов
варна пролетно почистване украински бежанци
0 коментара
fallback
fallback