IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Общество
11:20 | 10 юни 2023
Обновен: 16:16 | 23 март 2024

Проф. Георги Рачев: При 23 градуса морската вода става за къпане

Той прогнозира повече слънце отколкото е имало досега

По материала работи: Ставри Таргов
Проф. Георги Рачев: При 23 градуса морската вода става за къпане

Дали времето ще се оправи зависи от това кой какво влага в това. Моите приятели от агро бизнеса искат дъждове, а тези, които искат да плажуват, искат да е ясно.

Мисля, че ще се търси да е средно. Над Западна България през следващите дни ще вали, докато на изток  ще е слънчево и топло. 23 градуса в средата на месеца“, каза проф. Георги Рачев в „Тази събота“ по bTV. 

„Засега по морето ще е хубаво времето, но не се изключва да има ден с валежи“, посочи той.  

„Обещавам повече слънце отколкото е имало досега“, категоричен бе Рачев.  „Морска вода става за къпане. Девойките са били чувствителни към морската температура. Преди години при 24 градуса водата беше чай, а сега чакаме 25 и дори 26 градуса.

Общо взето след 23 градуса човек може да се къпе“, каза той. 

По думите му летният сезон започнал повече от плахо. Някои хотели по морето отваряли с повече персонал от гости.

„Сезон ще има. Въпросът е какво се влага в него. Юли и август морето ще се пръска по шевовете, но години се борим да разтворим крилата на сезона, да се включи и юни месец. През последните години септември е по-добър от юни, но затова трябва държавна политика“, подчерта проф. Рачев.

Коментари

Новини Варна