IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
14:34 | 18 септември 2015
Обновен: 10:47 | 29 април 2024

ОДБХ ще се произнесе за еклерите на пазара в "Чайка"

Докато има търсене, ще има и предлагане, коментира д-р Димова

По материала работи: Златина Добрева
ОДБХ ще се произнесе за еклерите на пазара в "Чайка"

Областната дирекция по безопасност на храните  (ОДБХ) във Варна е получила граждански сигнал за продажбата на еклери на фермерския пазар в кв. "Чайка". До края на днешния работен ден от ОДБХ ще се произнесат, регламентирана ли е търговията със сладкарските изделия.

 

Както агенция "Черно море" още миналата седмица писа, млечни, тестени и яйчни продукти, сред които и еклери, се разтоварват от багажниците на частни автомобили и се продават директно на улицата на т.н. “Фермерски пазар” в “Чайка”.

 

Тържището функционира от началото на годината и набира все по-голяма популярност и почитатели сред гражданите, любители на екологично чистата храна.
Доколко тази храна е еко можем само да гадаем. Спорно е също дали е полезна за здравето, след като се продава на самата улица и не се съхранява в хладилна витрина.

 

Днес д-р Златина Димова - началник на отдел "Контрол на храните" в ОДБХ - Варна, коментира, че ще излязат със становище по казуса и призова гражданите да мислят за здравето си. "Докато има търсене, ще има и предлагане", каза д-р Димова.
Тя предупреди, че купуването на мляко, сирене, яйца и други храни от случайни места е опасно, и всеки носи отговорност за собственото си здраве и това на семейството си.
Черно море

 

Коментари

Новини Варна