IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Общество
10:16 | 29 януари 2016
Обновен: 09:01 | 15 април 2024

Екстремно състезание на Аксаковкса панорама в неделя

В надпреварата BrutusRun участниците ще се изправят пред физически и умствени предизвикателства

По материала работи: Юлиян Атанасов
Екстремно състезание на Аксаковкса панорама в неделя

21 отбора от по двама души ще се впуснат в едно от най-екстремните приключенски състезания, организирани до момента в България. В надпреварата BrutusRun, която ще се проведе тази неделя (31 януари) в района на варненското село Доброглед и района на Аксаковкса панорама, участниците ще се изправят пред редица физически и умствени предизвикателства. Преминаването на класическата маратонска дистанция от 42 км по пресечена местност с обща денивелация от 1500 метра е само едно от тях.

 

По време на състезанието участниците ще трябва да преминат и през допълнителни натоварвания - сковаващо мускулите носене на тежести по трасето, уморително интензивно сечене на масивно дърво с брадва, копане и пренасяне на замръзнала пръст; ориентиране и търсене на скрити предмети в гората; интелектуални задачки за раздвижване на кръвта в мозъка; както и други специално подбрани изненадващи упражнения и психо-атаки.

 

За да е още по-сложно и тежко през цялото време на състезанието участниците ще бъдат завързани един за друг с 5-метрово въже. Условието е въжето да не се сваля при никакви обстоятелства, дори и за тривиални и неотложни природни необходимости. Надпреварата ще бъде изключително тежка - състезание за победители, за силни хора със силен дух. Ще финишират само най-добре подготвените, категорични са организаторите от iRun.bg.

 

Контролното време и наказателните точки ще ограничат финиширалите до минимум.Участниците ще бъдат възнаградени за усилията си с тениска с логото на състезанието, а всички, които финишират в контролното време ще получат специален, поръчково изработен медал. За да се осигури безпроблемно протичане на състезанието, бройката на участниците е ограничена до 21 отбора от по двама души.

 

Записванията за участие вече приключиха, но всички останали, които искат да усетят емоцията могат да присъстват на място като публика и да наблюдават надпреварата. Стартът е точно в 9:00 часа на поляната край село Доброглед, а най-атрактивната част от надпреварата се очаква да започне малко преди 10 часа.За тези, които предпочитат кратки натоварвания, могат да се включат в бягането по пресечна местност с дистанции 13 км и 7 км.

 

"Брутус рън" е поредната спортна инициатива на iRun.bg и първа за 2016 година. Другите по-мащабни прояви в плановете за 2016 година са включването като съорганизатор на първия маратон във Варна, както организирането на второто издание на ултрамаратона "Трявна ултра", който през 2016 година ще е с дължина близо 140км. За година и половина в портфолиото им са още горските бягания - "Барите", "Побити камъни", "Аладжа манастир", "Аксаковска панорама", "Трите воденици", "Доброглед", "Крепост Овеч", както и ултрамаратона "Трявна ултра". Целта и амбиция на iRun е да популяризират бягането, както и други спортове сред варненци, и да привлекат нови съмишленици, хора, които искат да спортуват и да живеят по-здравословно. Амбицията им е да подпомогнат глобалната тенденция на развитие на спорта и здравословния начин на живот, като развиват спортна дейност в България и най-вече във Варненски регион.

 

Коментари

Новини Варна