IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Общество
13:38 | 1 февруари 2016
Обновен: 13:37 | 9 април 2024

Велоалея с червен асфалт ще свързва центъра с басейна

Минава през улиците “Сан Стефано” и “Преслав” и финишира пред плувен комплекс “Приморски”

По материала работи: Борис Проданов
Велоалея с червен асфалт ще свързва центъра с басейна

В Гръцката махала прави впечатление полагането на червен асфалт. Той е част от велоалея с дължина малко под километър, която ще свързва началото на Морската градина с пл.“Независимост”. Минава през улиците “Сан Стефано” и “Преслав” и финишира пред плувен комплекс “Приморски”. Заема част от пътното платно, а не от тротоара и определено привлича погледите на варненци.

 

Главният архитект на община Варна Виктор Бузев коментира специално за Медийна група “Черно море”, че идеята на тази велоалея е да осигурява безопасното придвижване на колоездачите от центъра до началото на Морската градина. Той иска по “Сан Стефано” колите само да преминават и да няма паркирани автомобили както по тротоара, така и по самата велоалея.

 

Ще бъде отделена от трафика чрез антипаркинг топки, които ще светят в тъмното. Те също вече се полагат по трасето. Велоалеята не е боядисана, а материалът за нея е направен червен. Тя е и най-широките в града, което допълнително ще улесни колоездачите.

 

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна