IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Общество
15:45 | 2 февруари 2016
Обновен: 05:34 | 22 май 2024

Ясна програмата за регатата “Тол Шипс”

Големите ветроходи ще бъдат във Варна между 1 и 4 октомври

По материала работи: Борис Проданов
Ясна програмата за регатата “Тол Шипс”

За трети път Варна ще приеме регатата “Тол Шипс”. Големите ветроходи ще акостират в морската столица на 1 октомври. Ясна е и предварителната програма на събитието.


На 1 октомври (събота) с пристигането на корабите ще се проведе и официалното откриване на варненския етап от гонките. Вечерята на капитаните е на същия ден.


В неделя (2 октомври) са предвидени спортни състезания за екипажите, както и екскурзии из забележителностите на града. След това ще разберем и победителите в отделните дисциплини, а по сцените на Варна ще има богата фестивална програма. Седмицата приключва с вечерно парти за екипажите.


В понеделник (3 октомври) фестивалната програма ще продължи, както и запознаването на гостите от цял свят с културно-историческото минало на морската столица. Предстои техническа конференция за капитаните и вечерно парти за корабните офицери.


Кулминацията на регатата “Тол Шипс 2016” ще е във вторник, 4 октомври. Сутринта ветроходите ще се строят за Парада на ветрилата – може би най-красивото зрелище на планетата. С тази атракция корабите ше отплават от Варна.


Борис Проданов

Коментари

Новини Варна