IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Общество
13:50 | 11 февруари 2016
Обновен: 11:14 | 17 април 2024

С половин милион лева от Европа ще се финансира ОИЦ – Варна

Средствата са отпуснати за дейността му до 2018 г., предстои кандидастване и до 2023 г.

По материала работи: Борис Проданов
visit.varna.bg

Финансиране в размер на 500 000 лв. от европейските фондове спечели община Варна. С тези средства ще продължи дейността на Областния информационен център в морската столица.

 

Така ОИЦ – Варна, ще продължи безплатно да подава информация за еврофондовете на институции, фирми, граждани, администрации и неправителствени организации във всички 12 общини в област Варна.

 

Като нова дейност във функциите се появява подаването на необходимите данни не само за оперативните програми, а и за всички останали програми, по които се отпускат средства от Европа.

 

През 2012 г. ОИЦ – Варна, започна работа като част от 28-те информационни центрове в страната, които популяризират в България кохезионната политика на ЕС. До момента е организирал 128 публични събития в морската столица и общините, както и 5 съвместни инициативи с другите центрове.

 

За еврофондовете информация са получили общо 38 000 институции, фирми, граждани, администрации и неправителствени организации. Те са имали възможност да се запознаят с данните на място в офиса или в гупата на ОИЦ във Facebook.

 

Спечелването на новото финансиране удължава до 2018 г. вкл. дейността на ОИЦ – Варна. Планира се кандидатстване по нова програма, която ще покрие нуждите му до 2023 г.

Коментари

Новини Варна